onsdag 9. desember 2009

En ny vakker dag, langt fra de fleste av verdens store begivenheter, herlig!

Av gammel uvane går man kjapt gjennom dagens nyheter, og for VG's del er det som forventet.
Resirkulert og opptygget stoff pyntet med frisk salat, og det meste dreier seg om Nobel's fredspris og preisdent Barack Obama, om ikke i den rekkefølgen.
Og siden det er VG på nett så har de jo alle de ferskeste overskriftene, oppdateres hvert 5. min.

OBAMA HAR LANDET
og
HER ER OBAMA PÅ NORSK JORD

Strengt tatt norsk asfalt, men journalister kan ta seg noen friheter innimellom.

Jeg sier: SO WHAT?
Jeg vet jo allerede, informert som jeg er gjennom de samme media, at Barack Obama er tildelt Nobel's fredspris, på lik linje med bl.a. Henri Dunant, Carl Von Ossietzky, Røde Kors, Albert Schweitzer, Dag Hammarskjöld, Martin Luther King, Andrej Sakharov, Moder Teresa, Elie Wiesel, Desmond Tutu og Leger Uten Grenser.
Velfortjent?
Joda, hvis gode intensjoner kvalifiserer sa....på tross av at veien til en viss plass etter sigende er brolagt med nettopp gode intensjoner...
Kanskje syns presidenten selv at det er litt flaut og at det er derfor han bare svipper en kjapp tur innom Olso og henter prisen mens Zecret Zervice tanker opp AirForceOne..

Nå skal man i rettferdighetens navn nevne at det er jo faktisk flere av fredsprisvinnerne som ikke har møtt opp for å hente prisen i det hele tatt da.
Carl Von Ossietzky hadde det som kjent altfor travelt med å bli torturert av Gestapo.
Dag Hammarskjöld lå død i en afrikansk jungel og nøt solen.
Andrej Sakharov var bortheftet med et kuropphold i Sibir, eller var det omskolering?
Uansett, Barack Obama presterer helt klart mer enn disse tre som ikke engang gadd å hente fredsprisen sin.

Nah, det blir vel noen svette døgn nede i"Djevelstaden" mens sirkuset står på, både for politiet, pressen og ikke minst de av våre "folkevalgte" som skal sole seg i glansen.
Og etterpå er alt tilbake ved det normale, for da skal vanlige folk rydde opp og betale regingen etter den store festen.

Av andre store nyheter kan man lese at den russiske nordflåten holder hardt på at de ikke har tjuvstartet nyttårsfeiringen oppe i Barentshavet, uten at de dermed vil påstå at folk i våre nordlige fylker har drukket for mye og sett syner, eller UFO...

Jo det er en nyhet til, Mullah Krekar får gå fritt i Oslo's gater mens Obama tar prisen!

Tenk om Obama kunne ta med seg Krekar også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar